Συχνές Ερωτήσεις

Βρες την απάντησή σου στις Συχνές Ερωτήσεις παρακάτω σχετικά με το The Vegetarian Butcher και τη νέα χορτοφαγική πρόταση. Η ερώτησή σου δεν περιλαμβάνεται στη λίστα; Επικοινώνησε μαζί μας.

 • Ο στόχος μας ήταν σαφής και η προσέγγισή μας τολμηρή από την πρώτη στιγμή που κυκλοφόρησε το The Vegetarian Butcher το 2010: να αποτίσουμε αληθινό φόρο τιμής στο κρέας. Η φιλοδοξία του The Vegetarian Butcher είναι να συνδυάσει δύο αντίθετους κόσμους και να δημιουργήσει ένα νέο φυτικό υποκατάστατο κρέατος. Το είδος εκείνο που θα πείσει ακόμη και τους μεγαλύτερους λάτρεις του κρέατος – όπως ο Jaap, ιδρυτής του The Vegetarian Butcher – και θα επαναπροσδιορίσει το στερεότυπο της χορτοφαγικής διατροφής.

  Το τέμπε, το τόφου και τα λαχανικά μπορεί να είναι νόστιμα, αλλά δεν είναι ελκυστικά και αυτό δυσκολεύει τη μετάβαση στο νέο προϊόν. Από την άλλη μία σειρά προϊόντων "κρεοπωλείου" που μπορεί να κάνει τους γευστικούς σου κάλυκες να τρελαθούν... είναι σε θέση να πετύχει το επιθυμητό αποτέλεσμα.

  Ποιος είπε ότι ένας κρεοπώλης μπορεί να φτιάξει μόνο κρέας; Τα χορτοφαγικά προϊόντα μας είναι τόσο κοντά σε γεύση και υφή με το  κρέας, που είναι κατάλληλα για όσους δεν θέλουν να αποχωριστούν το κρέας. Άλλωστε, δεν πρέπει να ξεχνάμε ότι το κρέας προσφέρει ποικιλία στα πιάτα, εντάσσεται σε αμέτρητες γαστρονομικές παραδόσεις και δίνει πολλαπλές δημιουργικές επιλογές στον κρεοπώλη. 

  Εμείς λοιπόν κρατάμε τα οφέλη του κρέατος και το μόνο που αμφισβητούμε είναι ο τρόπος παραγωγής του. Γι' αυτόν το λόγο χρησιμοποιούμε πρωτεΐνες φυτικής προέλευσης από όσπρια και φασόλια και όχι από ζώα με αποτέλεσμα να πετυχαίνουμε μια πιο βιώσιμη διαδικασία παραγωγής στα προϊόντα μας, ενώ ταυτόχρονα είναι τόσο νόστιμα όσο και τα αντίστοιχα ζωικής προέλευσης.

  Στα προϊόντα μας αναφέρονται γνωστές προσωπικότητες του κλάδου, όπως μια κριτική επιτροπή κρεοπωλών, δημοσιογράφοι μαγειρικής και chef με αστέρια Michelin. Αυτό είναι το The Vegetarian Butcher: Κρέας χωρίς το ζώο, φτιαγμένο από τους λάτρεις του κρέατος για τους λάτρεις του κρέατος. Πλέον, όπως λέει το The Vegetarian Butcher "δεν χρειάζεται να θυσιάσουμε τίποτα".

 • Την Παγκόσμια Ημέρα των Ζώων το 2010, ένας αγρότης 9ης γενιάς έγινε επίσημα κρεοπώλης. Ο Jaap Korteweg, ιδρυτής του The Vegetarian Butcher, άνοιξε το πρώτο του κρεοπωλείο στη Χάγη, στη δυτική ακτή της Ολλανδίας. Μαζί με την ομάδα του δημιούργησε μια ολοκληρωμένη σειρά προϊόντων κρεοπωλείου ειδικά για τους λάτρεις του κρέατος. Αυτό οδήγησε στην ίδρυση του The Vegetarian Butcher, που σήμερα έχει εξελιχθεί σε καθοριστικό "παίκτη" της χορτοφαγικής διατροφής.

  Η Unilever και το The Vegetarian Butcher συνεργάζονται από το 2016. Όμως, η εξαγορά ήταν το κομβικό σημείο και για τις δύο επιχειρήσεις. Για τη Unilever αποτέλεσε ορόσημο στη δέσμευσή της να αναπτύξει το plant - based  χαρτοφυλάκιό της, ενώ για τον ιδρυτή Jaap, σηματοδότησε το επόμενο βήμα για να γίνει ο μεγαλύτερος κρεοπώλης στον κόσμο. «Το διεθνές δίκτυο της Unilever σε 190 χώρες προσφέρει κάθε ευκαιρία για να επιτευχθεί αυτό», είπε τότε.

  Σήμερα, το The Vegetarian Butcher του Jaap πωλείται σε χιλιάδες καταστήματα λιανικής σε όλο τον κόσμο.

 • Όλοι γνωρίζουν ότι η μετάβαση σε έναν χορτοφαγικό τρόπο ζωής προσφέρει πολλά πλεονεκτήματα. Υπάρχει μάλιστα μεγάλη ποικιλία επιλογής πολύ γευστικών προϊόντων όπως το τέμπε, το τόφου ή τα μπιφτέκια από λαχανικά. Δεν είναι αρκετό αυτό;

  Όταν ο Jaap, ιδρυτής του The Vegetarian Butcher, αποφάσισε να γίνει χορτοφάγος, του έλειπε η γεύση του κρέατος, καθώς δεν ήταν ευχαριστημένος με τα τότε διαθέσιμα προϊόντα. Αυτό πυροδότησε τη φιλοδοξία του να δημιουργήσει ένα νέο προϊόν που να προσφέρει την ίδια γευστική εμπειρία, χωρίς όμως να περιλαμβάνει τα ζώα στη διατροφική αλυσίδα.

  Ο Νο1 στόχος ήταν να μπορούν οι άνθρωποι να συνεχίσουν να απολαμβάνουν τα αγαπημένα τους πιάτα χωρίς να θυσιάζουν τη γεύση ή την υφή του κρέατος. Αυτό είναι και το πιο καθοριστικό σημείο ώστε να μπορέσει ο λάτρης του κρέατος να κάνει τη μετάβαση.

  Γι' αυτό επιδιώξαμε και καταφέραμε να πετύχουμε ίδια  γεύση και υφή με το κρέας δημιουργώντας το «νέο κρέας». Σύμφωνα μάλιστα με κορυφαίους chef και δημοσιογράφους της γαστρονομίας τα φυτικής προέλευσης προϊόντα μας δεν ξεχωρίζουν από τα αντίστοιχα ζωικά. Αυτό είναι το κλειδί για τη μεγάλη αλλαγή στη διατροφή!

 • Περισσότερα από τα μισά προϊόντα που διαθέτουμε είναι αποκλειστικά φυτικής προέλευσης. Μπορείς να τα αναγνωρίσεις από το vegan πράσινο σήμα στο μπροστινό μέρος της συσκευασίας. Μπορείς να δεις όλα τα vegan προϊόντα μας στην αντίστοιχη σελίδα των προϊόντων επιλέγοντας το φίλτρο "vegan".

 • Μέχρι τώρα περισσότερα από τα μισά προϊόντα μας είναι vegan. Στόχος μας είναι να ικανοποιούμε τόσο τους λάτρεις του κρέατος, όσο και εκείνους που επιλέγουν ευέλικτη διατροφή, αλλά και τους χορτοφάγους. Από την άλλη θέλουμε να προσφέρουμε εξαιρετικά προϊόντα που ταιριάζουν σε έναν vegan τρόπο ζωής. Κι επειδή η αποστολή μας είναι να απελευθερώσουμε τα ζώα από την τροφική αλυσίδα, στοχεύουμε να κάνουμε όλα τα προϊόντα vegan.

  Αυτήν τη στιγμή, το ασπράδι του αβγού ελευθέρας βοσκής ή το γάλα σε σκόνη είναι ακόμα απαραίτητα συστατικά για ορισμένα από τα προϊόντα μας. Με δεδομένο ότι η εξαιρετική γευστική εμπειρία αποτελεί τη Νο1 προτεραιότητά μας, πιστεύουμε ότι αυτός είναι ο καλύτερος τρόπος για να διασφαλίσουμε ότι οι λάτρεις του κρέατος δεν χρειάζεται να κάνουν καμία απολύτως θυσία όταν επιλέγουν τα προϊόντα μας. Όσο περισσότεροι λάτρεις του κρέατος κάνουν την αλλαγή, τόσο μεγαλύτερο θα είναι το όφελος.

  Η γκάμα μας συνεχίζει διαρκώς να επεκτείνεται και ανυπομονούμε να εμπλουτίσουμε το κωδικολόγιό μας με ακόμα πιο νόστιμα κλασικά φυτικά προϊόντα.

 • Προς το παρόν τα προϊόντα μας δεν είναι πιστοποιημένα ως "χωρίς γλουτένη". Τα κύρια συστατικά ορισμένων προϊόντων μας δεν περιέχουν γλουτένη, όμως μερικές φορές μπορεί να υπάρχει γλουτένη στον χώρο παραγωγής. Σας προτείνουμε να συμβουλεύεστε πάντα τη συσκευασία του προϊόντος για περισσότερες πληροφορίες.

 • Τα κατεψυγμένα προϊόντα μας μπορούν να καταψυχθούν και πάλι αμέσως μετά την αγορά τους και να διατηρηθούν για περίπου εφτά έως 10 μήνες (για περισσότερες πληροφορίες βλ. συσκευασία). Πριν το μαγείρεμα τα προϊόντα πρέπει να αποψύχονται, κατά προτίμηση μερικές ώρες στο ψυγείο ή στον φούρνο μικροκυμάτων χρησιμοποιώντας την αντίστοιχη ρύθμιση για απόψυξη.

  Τα κατεψυγμένα προϊόντα μπορούν επίσης να διατηρηθούν στο ψυγείο μετά την αγορά για δύο ημέρες. Μετά την προετοιμασία συνιστούμε να φυλάσσετε το προϊόν στο ψυγείο για όχι περισσότερο από μία ημέρα.

 • Θέλουμε να προσφέρουμε μια νόστιμη εναλλακτική λύση στο κρέας με τις αντίστοιχες διατροφικές αξίες. Μπορείτε να αναζητήσετε τα συστατικά και τη διατροφική αξία πάνω στη συσκευασία, αλλά και στην ιστοσελίδα μας, στο σημείο όπου βρίσκονται τα προϊόντα.

  Οι θρεπτικές αξίες των προϊόντων μας διαφέρουν. Πολλά από αυτά αποτελούν πηγή πρωτεΐνης ή/και φυτικών ινών, ενώ σε κάποια έχουμε προσθέσει βιταμίνη Β12 και σίδηρο. Παρ' όλα αυτά δεν κάνουμε συγκεκριμένους ισχυρισμούς υγείας. Εκεί όπου εστιάζουμε είναι η υπέροχη γεύση!

 • Είμαστε ενθουσιασμένοι γιατί μελετάμε, σχεδιάζουμε και ετοιμάζουμε ακόμα πιο καινοτόμα προϊόντα για την επόμενη δεκαετία. Το The Vegetarian Butcher πιστεύει ότι η καλή γεύση είναι απαραίτητο συστατικό για να πάρουν όλοι μέρος στην επανάσταση του φαγητού, χωρίς να χρειαστεί καμία αλλαγή στην καθημερινότητά τους. Άλλωστε δεν είναι τυχαίο το μότο "Δε χρειάζεται να θυσιάσουμε τίποτα". Αυτό είναι κάτι που το έχουμε αποδείξει ήδη και ανυπομονούμε να συνεχίσουμε να το αποδεικνύουμε και στο μέλλον.

Συστατικά

 • Καλή ερώτηση! Το φοινικέλαιο που χρησιμοποιούμε προέρχεται από πιστοποιημένες πηγές (RSPO) χωρίς να υλοτομούνται αρχέγονα δάση. Χρησιμοποιείται για την εξασφάλιση της καλύτερης γεύσης και ποιότητας και είναι ιδιαίτερα καθοριστικό για το πόσο ζουμερά είναι τα προϊόντα μας.

  Κάνουμε όμως ό,τι περνάει από το χέρι μας για να διασφαλίσουμε τόσο ότι η παραγωγή των προϊόντων μας έχει το μικρότερο δυνατό αποτύπωμα, όσο και ότι αυτά ανταγωνίζονται ευθέως το κρέας. Η χρήση εναλλακτικών φυτικών ελαίων αντί για το φοινικέλαιο δεν είναι πάντα δυνατή ή βιώσιμη. Το φοινικέλαιο είναι ένα από τα πιο παραγωγικά φυτικά έλαια στη γη.

  Παράλληλα, εργαζόμαστε αδιάκοπα με στόχο να κάνουμε τα προϊόντα μας πιο βιώσιμα και είμαστε κάθε στιγμή ανοιχτοί σε εναλλακτικές λύσεις που μπορούν να μειώσουν περαιτέρω το οικολογικό μας αποτύπωμα.

 • Η σόγια που χρησιμοποιούμε ως βάση προέρχεται από την Ευρώπη, τη Νότια Αμερική -εκτός του Αμαζονίου - τα μεσοδυτικά των ΗΠΑ, τον Καναδά και από μέρη της Ασίας. Όλοι οι σπόροι σόγιας διαχωρίζονται προσεκτικά, διαχειρίζονται και ελέγχονται σε κάθε στάδιο της παραγωγής, από τα χωράφια μέχρι τα λιμάνια.

 • Προσπαθούμε να παράγουμε όσο το δυνατό περισσότερα vegan προϊόντα χωρίς αβγά. Τα αβγά που χρησιμοποιούμε για ορισμένα από τα προϊόντα μας είναι από κότες ελευθέρας βοσκής. Ταυτόχρονα, η γκάμα μας εμπλουτίζεται συνεχώς και ανυπομονούμε να αναπτύξουμε το κωδικολόγιό μας με ακόμα πιο νόστιμα κλασικά φυτικά προϊόντα.