ΤΑ ΠΙΣΤΕΥΩ ΤΟΥ ΚΡΕΟΠΩΛΗ

ΤΑ ΣΗΜΑΝΤΙΚΑ ΣΤΟΙΧΕΙΑ ΓΙΑ ΤΟ ΠΡΟΪΟΝ ΜΑΣ

The Vegetarin Butcher Story Page Images

ΠΡΟΪΟΝ ΥΨΗΛΗΣ ΠΟΙΟΤΗΤΑΣ

Το "The Vegetarian Butcher" φτιάχτηκε από λάτρεις του κρέατος για τους λάτρεις του κρέατος. Ο στόχος του; Να προσφέρει την ίδια γεύση και υφή όπως το κρέας, χωρίς όμως να επιβαρύνει τον πλανήτη και τα ζώα. Δεν πρόκειται για υποκατάστατο, αλλά για τον διάδοχό του.

ΤΟ ΠΡΟΪΟΝ ΜΑΣ

The Vegetarin Butcher Story Page Images

ΕΠΑΝΑΣΤΑΣΗ ΣΤΟ ΦΑΓΗΤΟ

Η επανάσταση στο φαγητό ξεκίνησε! Υπερασπιζόμαστε τη φυτική διατροφή και τα οφέλη της και είμαστε μέρος ενός κινήματος για τη μεγάλη αλλαγή στη βιομηχανία του κρέατος προς όφελος της υγείας μας, του πλανήτη και των ζώων. Σηκώστε λοιπόν τα πιρούνια σας! Η νέα εποχή για το κρέας είναι εδώ! 

The Vegetarin Butcher Story Page Images

ΑΛΥΣΙΔΑ  

Όπως τα άλογα έχουν αντικατασταθεί από μηχανήματα, έτσι και τα ζώα πρέπει να εξαιρεθούν από την παραγωγή κρέατος. Αυτό είναι το μεγάλο βήμα για την αλλαγή: να εξαιρέσουμε τα ζώα από την τροφική αλυσίδα και ταυτόχρονα να διατηρήσουμε τις γαστρονομικές παραδόσεις και να προσφέρουμε τα πιο νόστιμα πιάτα.

ΟΙ ΣΥΝΤΑΓΕΣ ΜΑΣ

Το "νέο κρέας"

Συνέντευξη με τον Jaap Korteweg, ιδρυτή του The Vegetarian Butcher

Ο Jaap Korteweg, ιδρυτής του The Vegetarian Butcher, αναφέρει ότι οι chef συνήθως λένε πως είναι δύσκολο να δουλέψεις χωρίς κρέας ή ψάρι. "Το κρέας και το ψάρι αποτελεί συχνά το βασικό συστατικό ενός πιάτου. Ωστόσο, ο αριθμός των ανθρώπων που τρώνε πιο λίγο ή και καθόλου κρέας αυξάνεται σταθερά. Έτσι, δεν μπορείτε να μη συμπεριλάβετε στο menu σας επιλογές για χορτοφάγους. Όσοι ανταποκρίνονται ήδη στην αυξανόμενη ζήτηση για τρόφιμα φυτικής προέλευσης βρίσκονται στο μέλλον. Αν το καθυστερήσεις, θα ζήσεις στο παρελθόν".

Πριν γίνει αποκλειστικά χορτοφάγος, ο Jaap δοκίμασε τα πάντα για να καταφέρει να τρώει λιγότερο κρέας. Από την επιλογή βιολογικού κρέατος μέχρι την κατανάλωσή του μόνο όταν έτρωγε εκτός σπιτιού ή φάρμας. "Σκέφτηκα μέχρι και να κρατήσω δύο γουρούνια. Ως 9ης γενιάς αγρότης ονειρευόμουν ότι θα φρόντιζα αυτά τα γουρούνια στη φάρμα και τελικά θα τα έσφαζα για να τα φάω. Όμως, όταν συνειδητοποίησα ότι τελικά θα έπρεπε να σφάξω τα ζώα που φρόντιζα για 5 ολόκληρα χρόνια, αντιλήφθηκα ότι αυτό θα σήμαινε πως απέτυχα στην προσπάθειά μου”.

"Η ΑΠΟΣΤΟΛΗ ΜΟΥ; ΓΕΥΣΤΙΚΑ ΤΡΟΦΙΜΑ ΧΩΡΙΣ ΤΗ ΣΥΜΜΕΤΟΧΗ ΤΩΝ ΖΩΩΝ"

Ο Jaap ξεκίνησε επίσημα το The Vegetarian Butcher την Ημέρα των Ζώων, το 2010. Αποστολή του; "Η δημιουργία νόστιμων εναλλακτικών του κρέατος, χωρίς να εμπλέκονται στη διαδικασία παραγωγής τα ζώα". Στόχος του; Να γίνει ο μεγαλύτερος χασάπης στον κόσμο. Ο Jaap σήμερα δηλώνει υπερήφανος: "Όταν περπατάω στο εργοστάσιο, είμαι πολύ ευγνώμων. Έχω συγκεντρώσει γύρω μου τους πιο κατάλληλους ανθρώπους για να πετύχω τον στόχο μου".

TVB/DVS Website Assets

Jaap Korteweg, ιδρυτής του The Vegetarian Butcher

"ΩΣ CHEF ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΣΥΜΠΕΡΙΛΑΒΕΙΣ ΣΤΟ MENU ΣΟΥ ΧΟΡΤΟΦΟΓΙΚΕΣ ΕΠΙΛΟΓΕΣ. ΟΠΟΙΟΣ ΑΝΤΑΠΟΚΡΙΝΕΤΑΙ ΗΔΗ ΣΤΗΝ ΑΥΞΑΝΟΜΕΝΗ ΖΗΤΗΣΗ ΓΙΑ ΤΡΟΦΙΜΑ ΦΥΤΙΚΗΣ ΠΡΟΕΛΕΥΣΗΣ ΖΕΙ ΣΤΟ ΜΕΛΛΟΝ. ΑΝ ΤΟ ΚΑΘΥΣΤΕΡΕΙΣ ΤΟΤΕ ΖΕΙΣ ΣΤΟ ΠΑΡΕΛΘΟΝ".

ΤΟ ΚΡΕΑΣ ΩΣ ΣΤΟΙΧΕΙΟ ΑΝΑΦΟΡΑΣ

Ως λάτρης του κρέατος, ο Jaap έπαιρνε πάντα το κρέας ως σημείο αναφοράς για τα προϊόντα του. "Τα προϊόντα μας δεν πρέπει να είναι κατώτερα από το  κρέας τόσο στην εμφάνιση, όσο στη γεύση και στην υφή. Το τελευταίο αποτελεί ίσως τη μεγαλύτερη πρόκληση. Για να μιμηθεί το υποκατάστατο κρέατος τη χαρακτηριστική υφή του κρέατος, συνδυάζουμε δομές λαχανικών, όπως φασολιών και δημητριακών. Ταυτόχρονα, διασφαλίζουμε ότι το προϊόν μας είναι καλή πηγή πρωτεΐνης. Έτσι, τα προϊόντα μας δεν μοιάζουν μόνο με το κρέας ως προς τη γεύση, την εμφάνιση και την υφή, αλλά και ως προς τη διατροφική τους αξία”.

ΚΑΛΥΤΕΡΟ ΚΑΙ ΑΠΟ ΠΡΑΓΜΑΤΙΚΟ

Για να μπορούν τα προϊόντα μας να ανταγωνίζονται το κρέας, ο σχεδιαστής τροφίμων Paul Bom εξετάζει πάντα την ανάπτυξη από την οπτική γωνία του chef. "Σκεφτείτε για παράδειγμα ένα λουκάνικο. Για να φτιάξω τη χορτοφαγική παραλλαγή του επεξεργάζομαι λεπτομερώς στο μυαλό μου το προϊόν. Τι υπάρχει μέσα σε ένα λουκάνικο; Κρέας! Αυτό το κρέας αποτελείται από συνδετικό ιστό, άπαχα και λιπαρά μέρη. Αναζητώ λοιπόν με ποιο λαχανικό θα αντικαταστήσω κάθε συστατικό. Έπειτα, ενώνουμε όλα τα στοιχεία με ουσίες όπως οι φυτικές πρωτεΐνες. Στη συνέχεια χρησιμοποιούμε άμυλο για τη λιπαρή αίσθηση στο στόμα. Οι φυτικές ίνες προσδίδουν τη ζουμερή αίσθηση και το χαρακτηριστικό δάγκωμα. Επίσης, προσθέτουμε λίπος, βότανα και μπαχαρικά. Αυτά τα συστατικά είναι τόσο σημαντικά για τα δικά μας προϊόντα όσο και για το πραγματικό κρέας”.