Vegan BBQ μπέργκερ με φρέσκο chutney ντομάτας -  Recept afbeelding

Vegan BBQ μπέργκερ με φρέσκο chutney ντομάτας.

Ζουμερό μπέργκερ

45 λεπτά

4 μερίδες

ΣΥΣΤΑΤΙΚΑ

  • - 4 τμχ. The Vegetarian Butcher - Legendary Burgers
  • - 1 μεγάλο κρεμμύδι
  • - 4 μεγάλες ώριμες ντομάτες
  • - 3 κ.σ. ηλιέλαιο
  • - 1-2 κ.γ. σκόνη τσίλι
  • - 2 κ.σ. μαύρη ζάχαρη
  • - 25 γ. φρέσκο τζίντζερ
  • - ½ κ.γ. μπαχαρικά της αρεσκείας σας
  • - 6 κ.σ. vegan BBQ sauce
  • - Αλάτι & πιπέρι

ΕΚΤΕΛΕΣΗ

Για το chutney ντομάτας:

  • Βήμα 1ο: Ψιλοκόβουμε το κρεμμύδι και κόβουμε τις ντομάτες σε κυβάκια.

  • Βήμα 2ο: Σε ένα βαθύ τηγάνι βάζουμε το ηλιέλαιο και σοτάρουμε το κρεμμύδι σε μέτρια φώτια. Προσθέτουμε λίγη σκόνη τσίλι. Αυξάνουμε τη θερμοκρασία και προσθέτουμε τις ντομάτες και τη ζάχαρη. Ανακατεύουμε για 5 λεπτά και μετά χαμηλώνουμε την ένταση. Προσθέτουμε 1 κ.γ. πιπέρι και ½ κ.γ. αλάτι. Το αφήνουμε να βράσει για 20-25 λεπτά μέχρι να γίνει παχύρευστη σάλτσα. Το σερβίρουμε κρύο ή ζεστό.

Για τα burgers:

  • Βήμα 1ο: Ετοιμάζουμε το γλάσο για τα burgers. Ξεφλουδίζουμε και ψιλοτρίβουμε το τζίντζερ σε ένα μεσαίο μπωλ. Προσθέτουμε τα μπαχαρικά, λίγο λάδι και την vegan BBQ sauce.

  • Βήμα 2ο: Αλείφουμε τα μπιφτέκια με λάδι.

  • Βήμα 3ο: Τοποθετούμε τα μπιφτέκια στο ΒΒQ για 6-8 λεπτά, αλλάζοντας τα μεριά περιοδικά. Αλείφουμε με το γλάσο και ψήνουμε για 1 λεπτό ακόμα.

  • Βήμα 4ο : Σερβίρουμε με το chutney και απολαμβάνουμε!