Γεμιστές πιπεριές με vegan κιμά και ρύζι -  Recept afbeelding

Γεμιστές πιπεριές με vegan κιμά και ρύζι.

Απολαυστικά γεμιστά

50 λεπτά

4 μερίδες

ΣΥΣΤΑΤΙΚΑ

  • - 2 συσκευασίες The Vegetarian Butcher – Magic Mince (συνολικά 400g)
  • - 150 γ. μακρύκοκκο ρύζι
  • - 4 κόκκινες πιπεριές
  • - 2 κίτρινες πιπεριές
  • - 1 ξερό κρεμμύδι
  • - 4 φρέσκα κρεμμύδια
  • - 3 κ.σ. ελαιόλαδο
  • - 1 κ.σ. καπνιστή πάπρικα
  • - 4 κλαδάκια φρέσκο ή 2 κ.σ. αποξηραμένο θυμάρι
  • - 2 κ.σ. τοματοπελτές
  • - 7 κ.σ. κέτσαπ
  • - 350ml ζωμός λαχανικών
  • - 50γ. τριμμένη vegan μοτσαρέλα
  • - Αλάτι & πιπέρι

ΕΚΤΕΛΕΣΗ

  • Βήμα 1ο: Προθερμαίνουμε το φούρνο στους 200°C.

  • Βήμα 2ο: Βράζουμε το ρύζι σύμφωνα με τις οδηγίες πάνω στο πακέτο και στραγγίζουμε.

  • Βήμα 3ο: Παράλληλα καθαρίζουμε τις πιπεριές κόβοντας το πάνω μέρος για να μπορέσουμε ύστερα να τις γεμίσουμε. Τις τοποθετούμε μέσα στο ταψί.

  • Βήμα 4ο: Κόβουμε σε κομμάτια το πάνω μερός από τις πιπεριές.

  • Βήμα 5ο: Ξεφλουδίζουμε και κόβουμε το ξερό κρεμμύδι. Κόβουμε το φρέσκο κρεμμύδι σε λεπτές φέτες και ξεχωρίζουμε τις άσπρες από τις πράσινες.

  • Βήμα 6ο : Τσιγαρίζουμε για 3 λεπτά σε ένα μεγάλο τηγάνι σε ζεστό λάδι το ξερό κρεμμύδι και τα κομματάκια από τις πιπεριές. Προσθέτουμε την πάπρικα, το θυμάρι, τον τοματοπελτέ και αφήνουμε για 1 λεπτό. Προσθέτουμε το Magic Mince, το φρέσκο κρεμμύδι, την κέτσαπ, το ρύζι, 200ml από το ζωμό, αλάτι και πιπέρι.

  • Βήμα 7ο : Γεμίζουμε τις πιπεριές με το μείγμα του vegan κιμά. Περιχύνουμε τον υπόλοιπο ζωμό στο ταψί γύρω από τις πιπεριές.

  • Βήμα 8ο : Βάζουμε το ταψί στον προθερμασμένο φούρνο για 30-40 λεπτά. Μετά από 15 λεπτά πασπαλίζουμε από πάνω με vegan τυρί και τοποθετούμε ένα αλουμινόχαρτο.

  • Βήμα 9ο : Σερβίρουμε τα γεμιστά ζεστά με λίγο φρέσκο κρεμμυδάκι από πάνω. Καλή απόλαυση!